Történet

Tizenkét esztendő az  örömsportért

A MAGYAR GIMNASZTRÁDA  VÁLOGATOTT TISZAÚJVÁROSI CSOPORTJÁNAK  TÖRTÉNETE 1996-2008

„Büszkeséggel tölt el, hogy a sportág a hazánk méltán  legeredményesebb csapatává fejlődött, és a nemzetközi élvonalba került!” Haisz Vanda Kopcsó Józsefné, Csöpi néni

A Tiszaújvárosi Gimnasztráda  Csoport 1996-ban alakult, mára a legeredményesebb, legsikeresebb és legnépesebb  hazai mindenki tornája csapattá fejlődtünk. 25 éves szünet után sikerült  felélesztenünk ezt a sportágat hazánkban. A gimnasztráda, a Magyar Torna  Szövetség Mindenki Tornája Szakága. Ez a sport tömegsport, mely minden  korosztály számára megfelelő sportolási lehetőséget biztosít. Mi a magas  színvonalú show-tánc bemutatókban találtuk meg azt a formát, mely megfelelően  hirdetheti a gimnasztráda célját: az egészséges életmódra való nevelést. A  bemutatóinkon jazz, modern, hipp-hopp tánc, aerobik és show tánc elemekből  álló, akrobatikus elemeket is tartalmazó látványos táncprodukciókkal  kápráztatjuk el a közönséget. Csoportunk a tiszaújvárosi Hunyadi Diák Sport  Egyesületének keretein belül működik. A vezetőedzők Kopcsó Józsefné és Haisz  Vanda. A több éves sikeres és eredményes működés következtében a közel 100 fő  alkotja, akik között óvodásoktól kezdve felnőttekig minden korosztály  képviselteti magát. Büszkék vagyunk arra, hogy részt vettünk négy EUROGYM  fesztiválon, két World Gymnaestradan és többszörös magyar bajnokok vagyunk.  Szívvel-lélekkel dolgozunk azért, hogy a sportág nemzeti szinten elismerté  váljon.

1996 – FELKÉSZÜLŐ ÉV, A  KEZDETEK

A csoport Gimnasztrádaként  1996 óta működik, de gyökerei sokkal korábbra nyúlnak vissza. Kopcsó Józsefné,  Csöpi néni 1987-ben kiszemelt néhány tehetséges óvodás korú gyermeket, és  elkezdett velük intenzíven foglalkozni. Szertornára tanította őket, amit a  lányok nagyon megszerettek. A több éves, heti háromszor három órás edzések  nagyon kemények voltak, de a lányok mégis kitartottak. A több ezer órás  gyakorlásnak az lett az eredménye, hogy a csoport rendszeresen minden évben  bejutott a Diákolimpia Országos Döntőjébe, ahol kétszer a dobogó harmadik, és  kétszer a dobogó második fokára állhattak. A sikersorozat elismeréseképpen  megkapták az arany fokozatú tornászcsapat megtisztelő címet. Ebből a  szertornász csapatból alakult meg a Gimnasztráda. 1996 nyarán részt vett a  csoport Kunfehértón az első Halasgym 2000 nemzetközi Mozgás-Egészség Torna  Fesztiválon, ahol megismerkedhettek a külföldi csoportokkal. Ekkor döntöttek  úgy, hogy beszállnak a mozgalomba. Ekkor már részt vett a munkában egy  táncpedagógus, Haisz Vanda, aki fantáziát látott a csoportban és elkezdte  megismertetni a lányokkal a jazz tánc alapjait. A lányok a koreográfiákon  keresztül nagyon megszerették a táncot, a fellépéseket, hiszen ez a monoton  tornagyakorlatok mellett igazi felüdülést jelentett.

1997 – HALASGYM 2000  NEMZETKÖZI MOZGÁS-EGÉSZSÉG TORNA FESZTIVÁL, KUNFEHÉRTÓ

1997 egy felkészülő periódus  volt a csapat életében. A HALASGYM Nemzetközi gimnasztráda táborban megismerkedhettünk  a külföldi csapatokkal, és képet alkothattunk arról, hogy milyen jellegű munka  folyik náluk. Tőlük sokat tanulhattunk, és jó példát vehettünk róluk.

1998 – STUTTGART,  EUROFESZTIVÁL

A csoport részt vett az 1998.  június 23-27. között Stuttgartban megrendezett EURO Fesztiválon, ahol nagy  sikert aratva, bekerült a Gálaműsorba. A Fesztiválon több mint 50 csoport  képviseltette magát, a legtöbben Németországból érkeztek, Magyarországot a Tiszaújvárosi  Csoport képviselte. A Fesztivál hangulata, a csodálatos közönség, akik szinte  együtt éltek, táncoltak a csoportokkal nagy hatással volt mind a vezetőkre,  mind a lányokra. Az egész város lázban égett, több mint 10 helyszínen voltak  bemutatók a Fesztivál ideje alatt, mely egy fergeteges felvonulással ért véget.  Az EURO-gálán és a különböző színpadokon látott bemutatók alapján látható volt,  hogy ez a kis tiszaújvárosi csapat is képes megállni a helyét és bátran szerepelhet  bármilyen bemutatón, fesztiválon. A külföldi csoportok nagyon örültek, hogy  Magyarország ismét belépett ebbe a műfajba.

1999 – XI. WORLD GYMNAESTRADA,  GÖTEBORG

A csapat méltón képviselte  Magyarországot a Göteborgban rendezett XI. World Gymnaestrada találkozón 1999.  július 4-10. között. Ezt a rendezvényt négyévente szervezik meg, az ez évin 43  ország közel 23.000 résztvevővel mutatkozott be. Magyarország 20 éve nem vett  részt ilyen rendezvényen. A magyar csapat összesen 20 főből állt, melyből 10 fő  tiszaújvárosi volt és 10 kecskeméti. Lenyűgöző volt, hogy a csoportok tagjai  6-70 évesek voltak, a résztvevők között voltak fizikailag sérült és Down -kóros  gyermekek és felnőttek is, és együtt mozogtak nagy lelkesedéssel és örömmel. A fesztivál  hangulata csodálatos volt, kiemelte azt, hogy a különböző népek fiataljai és öregei  képesek egy cél érdekében együtt dolgozni. A világtalálkozó az együvé tarozást,  a sport szeretetét, a nemzetek közötti békét és barátságot erősítette. A  Fesztiválon a magyar csoport 10 alkalommal mutatkozott be. A legfontosabb  bemutató a Közép – Európai Nemzeti Est keretében zajlott le, ahol a cseh,  szlovák, szlovén, és osztrák válogatottakkal együtt adtunk elő egy másfél órás  programot. Minden szereplésüket nagy siker kísérte, a szervezők és a résztvevők  nagyon örültek annak, hogy Magyarország újból részt vesz a Fesztiválon.  Kuriózumként emlegették a magyarokat. Az edzők, felkészítők: Kopcsó Józsefné,  Haisz Vanda. A résztvevők: Benőcs Tünde, Fignár Éva, Fügedi Judit, Madár Éva,  Markovics Adrienn, Nagy Anita, Rozgonyi Melitta, Szemán Judit, Zsipi Edina.

1999 – AZ ELSŐ SHOW TÁNC  FESZTIVÁL – TÁNCCAL A DROG ELLEN

Saját ötletünk alapján 1999.  óta szervezzük meg a Show Tánc Fesztivált. Ez egyetlen olyan rendezvény a  régióban, mely lehetőséget ad az amatőr tánccsoportoknak a bemutatkozásra, a  sport és a mozgás örömének kifejezésére. A fesztivál célja az egészséges  életmód népszerűsítése, a Tánc Világnapjának ünneplése, valamint felhívni az emberek  figyelmét a drogok veszélyeire. A fesztivál igen népszerű és sikeres, több mint  ezer a résztvevők száma. A rendezvényt minden évben április végén szervezzük a  Tiszaújvárosi Sportcentrumban. A szervezők: a „Tiszaújvárosi Gimnasztrádáért”  Alapítvány, a Hunyadi Diák Sport Egyesület, és a tiszaújvárosi Általános  Iskola.

2000 – 25 ÉVES A HUNYADI  ISKOLA

2000-ben a csoport sikeresen  szerepelt az Országos Amatőr Gálán, melyen  bejutottunk az országos döntőbe, valamint a Miskolci Nemzeti Színházban  rendezett Gálaműsorába.

2001 – III. EURO FESZTIVÁL,  DORNBIRE, GUINESS REKORD

2001 év nyarán ismét sikerült  a válogatottnak nemzetközi porondra jutnia, felléphetett az osztrák Dornbirne-ben  rendezett III. Eurofesztiválon,  mely szintén híres gimnasztráda találkozó volt. A lányok a Dornbirne-i  fesztiválon részesei lehettek egy Guinnes rekord felállításának: ugyanis a 24  nemzet 2400 résztvevője egy 300 méter hosszú gúlát épített fel, mely a világ  leghosszabb gúlája, így egy háromszoros Guinnes rekordot állítottak fel a  fesztivál résztvevői. A lányok itt is bekerültek a legjobb produkciókat felvonultató  Gálaműsorba.

2002 – 5 ÉVES JUBILEUMI ÜNNEPSÉG,  TISZAÚJVÁROS SPORTJÁÉRT KITÜNTETÉS

5 éves Jubileumi Szülinapi  Tortás Ünnepséget tartottunk a Derkó Színháztermében.   Közel 50 főre nőtt a létszám,  a tagjank: Baranyi Dolli, Kovács Bíborka, Krébesz Lili, Lovas Liza, Ördög Viktória,  Papp Dzsenifer, Sepsi Georgina, Szépi Eszter, Szerbin Szintia ; Bazsó Viktória,  Bencs Karolina, Bihari Diána, Briger Alexandra, Ferenczy Júlia, Gál Georgina,  Molnár Tímea, Németh Adrienn, Tóth Szabina, Varga Vivien; Bene Dorottya Nóra,  Csurilla Eszter, Eszlári Mirjam, Ferenczy Fanni, Gyöngyösi Bettina, Joó Csilla,  Krajnyák Barbara, Lengyel Réka, Lukács Katinka, Molnár Evelin, Nagy Katalin, Polonkai  Vivien, Réti Eszter, Sepsi Szabina, Vajda Brigitta, Varga Enikő, Virág Judit,  Virág Edina; Baráth Terézia, Benőcs Tünde, Bíró Anna, Csikós Ivett, Fignár Éva,  Fügedi Judit, Madár Éva, Nagy Anita, Ónodi Edit, Rozgonyi Melitta, Szemán  Judit, Zsipi Edina

2003 – XII. WORLD GYMNAESTRADA  – LISSZABON 2003. JÚLIUS 20-26.

A csapat Csoportja hazánkat  képviselte a sportág Olimpiáján Lisszabonban a 2003. július 20-26. között rendezett  XII. World Gymnaestradan. A 41 fos tiszaújvárosi és a 18 fos kecskeméti csoport  mellett a világtalálkozón 52 ország közel 24.000 sportolója, tornásza, táncosa  vett részt. A rendezvényen minden korosztály képviseltette magát, mindenki  együtt dolgozott, közös fellépések, edzések, étkezések, esti programok voltak.  A sportolók együtt hirdették a gimnasztráda sportág célját: az egészséges  életmódra nevelést. Az esemény az Olimpiákhoz hasonló Nyitó Ünnepséggel kezdődött,  ahol a bevonulást követően a résztvevők egy közös koreográfiát mutatottak be,  majd a további 6 nap alatt folyamatosan bemutatóztak a csoportok. A lányok egy  15 perces látványos show tánccal készültek a rendezvényre. A program aerobik,  jazz-tánc, modern tánc elemeket ötvöz akrobatikus gúlákkal és elemekkel. A műsort  Lisszabonban minden nap bemutatták, mellyel bekerültek a legjobb fellépő  csoportok közé a FIG-Gálába. A fesztivált egy záróünnepség zárta. A lányok  élményekkel gazdagon jöhettek haza, a lelkesedésüket nem törte meg az sem, hogy  iskolai tantermekben a földön hálózsákokban aludtak és az sem, hogy a buszút  kétszer 48 óráig tartott.

2004 – CSOPAKI EDZŐTÁBOR 2004.  július 17-23.

Az edzőtábor célja mindig  többrétű: cél, hogy új repertoárt készítsünk, célunk az is, hogy a gyerekek összerázódjanak,  egy csapattá kovácsolódjanak össze, valamint hogy fejlesszük tudásunkat. A  táborban naponta két edzést tartottunk, melyen a lányok új koreográfiákat  sajátíthattak el a nagy melegben füvön tartott tréningeken. A gyerekek szerint  fárasztó volt, de megérte, hiszen mindig az új tánc a legizgalmasabb. Emellett  kikapcsolódásra is volt lehetőség, hiszen minden nap fürödhettek a Balatonban,  ahol nem hazudtolva meg önmagukat „vízi-gúlákat” gyakoroltak. A Veszprémi  Állatkerti kirándulás, az üdülői disco és a kertmozi is nagyon tetszett a  gyerekeknek. Az utolsó napi záróbulira minden csoport lelkesen készült, hogy  bemutathassa a többieknek önállóan készített produkcióját, melynek célja egymás  szórakoztatása volt. A lányok előadásaiban szerepelt tréfás mese feldolgozás, divatbemutató,  saját vers és természetesen tánc (palotás, állatprodukció, marionett) minden mennyiségben.  Maguk sem hitték, hogy ilyen kreatívak tudnak lenni. Az edzőtáborban a  lányoknak lehetőségük nyílt két fellépésre is, a Balatonfűzfői strandon és a  Csopaki nagyszínpadon is szerepelhettek, jelentős számú nézőközönség előtt. A  bemutatót követő szűnni nem akaró hatalmas taps a lányok sikerét mutatta. A nézőket  lenyűgözte a lányok akrobatikai tudása, mely a gimnasztráda különlegessége.  Híres budapesti táncosok és táncoktatók is elismeréssel nyilatkoztak a  csoportról.

2005 – BALATONFŰZFŐI  NOSZTALGIA EDZŐTÁBOR

A csoportból 49 gyermek vett  részt a Balatonfűzfőn, Csöpi néni szülővárosában rendezett táborban. A táborban  naponta két edzést tartottunk, melyen a lányok új koreográfiákat sajátíthattak  el, melyhez tornatermet biztosított az Öveges József Szakképző Iskola,  Gimnázium és Kollégium, mely megkönnyítette, hogy a 38 fokos hőségben  tréningezhessünk. Emellett kikapcsolódásra is volt lehetőség, hiszen minden nap  fürödhettek a Balatonban, ahol nem hazudtolva meg önmagukat „vízi-gúlákat” gyakoroltak.  Nagyon tetszett a gyerekeknek az országos hírű Balaton Uszoda, a nyári  Bobpálya, és a balatoni nyüzsgés. A kisebbek a Veszprémi Állatkertbe  kirándulhattak, a nagyobban az üdülővárosi discot élvezhették. Az edzőtáborban  a lányoknak lehetőségük nyílt három fellépésre is, a Balatonfűzfői strandon, a  Tobruki Strandon valamint a Balatonalmádi Napokon is szerepelhettek. A sok néző  hatalmas tapssal köszönte meg a bemutatót, akiknek nagyon tetszett a lányok  akrobatikai tudása. Az előadások után egy rövid beszélgetés erejéig  hirdethettük az egészséges életmódot, és terjeszthettük a gimnasztráda  mozgalmat. A helyi TV adók is elismeréssel nyilatkoztak a csoportról.

MAGYAR BAJNOKSÁG 2005 –  BAJNOKCSAPAT

I. Általános Torna Ifjúsági  Országos Bajnokság – 2005. május 8. Kiskunhalas

A bajnokságon Cegléd,  Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Kiskunmajsa, Polgár, valamint Tiszaújváros csapatai  mutatták be gyakorlatukat. A csoport nagy sikert aratott az akrobatikus  gúlákkal és sorokkal fűszerezett közös aerobik számmal, valamint a lírai kendőkkel  és lepedőkkel táncolt jazz tánccal. Az eredményhirdetéskor büszkén vehette át  Tiszaújváros 1. csapata az év bajnokának járó serleget. A magyar bajnok csapat  tagjai: Balogh Lili, Bán Vanda, Baráth Terézia, Benőcs Tünde, Bihari Diána, Bodnár  Bettina, Brieger Alexandra, Fügedi Judit, Gaál Georgina, Gáll Csilla, Gáll  Krisztina, Gyárfás Henrietta, Gyöngyösi Bettina, Hok Zsófia, Ivánka Tóth Réka,  Jenei Laura, Juhász Fanni, Juhász Kata, Kelemen Zsófia, Lénárt Eszter, Lovas  Fruzsina, Lovas Liza, Madár Éva, Molnár Alexandra, Molnár Petra, Molnár Tímea,  Németh Adrienn, Papp Tímea, Polonkai Vivien, Rozgonyi Melitta, Sepsi Szabina, Szemán  Judit, Szépi Eszter, Szerbin Cintia, Tóth Anita, Tóth Szabina, Vámos Orsolya,  Varga Vivien, Virág Edina, Virág Judit.

I. Általános Torna Serdülő  Országos Bajnokság – 2005. október 8. Tiszaújváros

A Serdülő A csapat egy  akrobatikus gúlákkal és sorokkal tarkított dance-aerobik bemutatóval, a Serdülő  B csapat egy step aerobikkal, és az Utánpótlás csapat egy kendős vidám jazz  tánccal versenyzett. A versenyen részt vett a Miskolci Sportiskola  leánycsapata, a Miskolci Sportiskola fiúcsapata és az Ózdi Gimnasztráda Serdülő  csapata. Az eredményhirdetéskor büszkén vehette át Tiszaújváros Serdülő A és B csapata  holtversenyben az év bajnokának járó serleget. A magyar Serdülő bajnok csapat  tagjai: Balaton Boglárka, Balogh Lili, Bihari Diána, Bodnár Bettina, Brieger  Alexandra, Gaál Georgina, Gáll Krisztina, Gulyás Fanni, Hok Zsófia, Ivánka Tóth  Réka, Jenei Laura, Kalmár Zsófi, Kavicsánszki Olívia, Lénárt Eszter, Lovas  Fruzsina, Lovas Liza, Markovics Vanda, Molnár Petra, Molnár Tímea, Németh  Adrienn, Sárga Eszter, Szépi Eszter, Szerbin Cintia, Szoboszlai Gerda, Tóth  Anita, Tóth Szabina, Vámos Orsolya, Varga Daniella.

2006 – V. EUROGYM FESTIVAL,  Ghent, Belgium

2006. július 8-14. között  Belgiumban, Gentben rendezték meg az ötödik EuroGym elnevezésű fesztivált. A  Magyar Gimnasztráda Válogatott Tiszaújvárosi Csoportja közel ötven fővel  képviselte Magyarországot, ahol 23 ország 3500 gimnasztrádása vett részt. A  tiszaújvárosi lányok mintegy 24 órás utazás után érkeztek meg, a VIP iskola  egyik tornatermében több nemzettel együtt kaptak szállást. Az ünnepi megnyitón  a 23 ország sportolói nemzeti ruhába öltözve, a belváros utcáin menetelve értek  a főtérre a hivatalos megnyitóra. Gent városában több helyszínen, nagyobb  bevásárlóközpontok előtt léphettek fel a csoportok. A tiszaújvárosi lányok  nemzeti színű ruhába bújva kétszer mutatták be legújabb koreográfiájukat,  melyet ütemes tapssal fogadtak az érdeklődők. Az EuroGym találkozó fontos része,  hogy a szervezők úgynevezett workshopokat szerveztek, mely keretében alkalmunk  nyílt a különböző stílusú táncok elsajátítására. A csapat aerobik, street dance  és hip-hop órán vett részt, ahol az edzők nagy elismeréssel nyilatkoztak a  lányok tánctudásáról. A dicsérő szavak nagyon jól estek a lányoknak, növekedett  az önbizalmuk. A szervezők a kikapcsolódásról sem feledkeztek meg, kirándulásokat  és fürdőzést szerveztek a sportolók részére. Lehetőség nyílt arra, hogy egy  igazi északi tengerparton fürödhessenek a lányok, és Brüsszel nevezetességeit  is megtekintethették, valamint a genti strandon pihenhessenek a fellépés után.  A záróünnepségen a lányaink másik három országgal együtt vitték színre az  aerobik órán betanult produkciót, óriási sikert aratva. A tiszaújvárosi  gimnasztrádások hamar betanulták a laikus számára utánozhatatlan  mozgássorozatot, megjelenésükkel, egységes, és összeszokott fellépésükkel pedig  nem csak a többi nemzet, de a főszervezők elismerését is kivívták.

2006 – NÍVÓDÍJ

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei  Közművelődési és Idegenforgalmi Intézet 2006 szeptember 23-án, Miskolcon több  helyszínen rendezte meg új kezdeményezését az Amatőr Előadóművészek Napját ahol  a Tiszaújvárosi Gimnasztráda Csapat nagy sikerrel mutatta be HERO című  akrobatikus gúlákat is tartalmazó show táncát. A csapat Nívódíj 2006  elismerésben részesült, melyet Farkas Zoltán, Tiszaújváros polgármestere adott  át a csapat vezetőinek.

GIMNASZTRÁDA VERSENY 2006–  BAJNOKCSAPAT

II. Általános Torna Ifjúsági  Országos Bajnokság – 2006. május 14. Tiszaújváros

A bajnokságon a Tiszaújvárosi  Gimnasztráda nagy sikert aratott, az Ifjúsági csapat elnyerte a magyar bajnoknak  járó serleget. Köszönhetik ezt a rendszeres testmozgásnak, a magas szintű  technikai tudásnak, a nagyon jó csapatmunkának és a gyönyörű koreográfiának. A  versenyen második helyezést a polgári KUFU-DO SE csapata érte el, a harmadik a  Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakközépiskola gimnasztráda csapata. Különdíjat  kapott a Hajdúnánási Gimnasztráda, mely fél éve kapcsolódott a mozgalomba. Az  eredményhirdetéskor büszkén vehette át Tiszaújváros Ifjúsági csapata az év bajnokának  járó serleget.

A magyar ifjúsági bajnok  csapat tagjai: Balaton Boglárka, Balogh Lili, Baráth Terézia, Benőcs Tünde, Bihari  Diána, Bodnár Bettina, Brieger Alexandra, Csikós Ivett, Fügedi Judit, Gaál  Georgina, Gáll Csilla, Gáll Krisztina, Gulyás Fanni, Gyárfás Henrietta, Hok  Zsófia, Ivánka Tóth Réka, Jenei Laura, Juhász Fanni, Juhász Kata, Kalmár Zsófi,  Kavicsánszki Olívia, Kelemen Zsófia, Lénárt Eszter, Lovas Fruzsina, Lovas Liza,  Madár Éva, Markovics Vanda, Molnár Alexandra, Molnár Petra, Molnár Tímea,  Németh Adrienn, Papp Tímea, Polonkai Vivien, Rozgonyi Melitta, Sárga Eszter,  Szépi Eszter, Szerbin Cintia, Szoboszlai Gerda, Tóth Anita, Tóth Szabina, Vámos  Orsolya és Varga Daniella.

II. Általános Torna Serdülő  Országos Bajnokság – 2006. október 28. Tiszaújváros

A versenyen részt vett: a  tavalyi bajnok Tiszaújvárosi Gimnasztráda utánpótlás és Serdülő csapata; az egy  éve a mozgalomba kapcsolódott Hajdúnánási Gimnasztráda (Móricz Pál Városi Művelődési  Központ és Könyvtár) utánpótlás és Serdülő csapata; a tavalyi ezüstérmes  polgári FUKU-DO SE; a torna versenyzői szakágában jeleskedő Miskolci  Sportiskola lánycsapata valamint a Kazincbarcikai Városi SE ritmikus  gimnasztika csapata. A bajnokságon a Tiszaújvárosi Gimnasztráda nagy sikert  aratott, a Serdülő csapat a show hatásban lett a legjobb, az Utánpótlás csapat  pedig, mint a legnagyobb jövő előtt álló csapat nyerte el a bajnoki serleget.  Köszönhetik ezt a rendszeres testmozgásnak, a magas szintű technikai tudásnak,  a nagyon jó csapatmunkának és a gyönyörű koreográfiának. Szép volt lányok!

A tiszaújvárosi Serdülő csapat  tagjai: Balaton Boglárka, Balogh Lili, Bihari Diána, Bodnár Bettina, Brieger Alexandra,  Gaál Georgina, Gáll Krisztina, Gulyás Fanni, Hok Zsófia, Ivánka Tóth Réka, Jenei  Laura, Kalmár Zsófi, Kavicsánszki Olívia, Lénárt Eszter, Lovas Fruzsina, Lovas  Liza, Markovics Vanda, Molnár Petra, Molnár Tímea, Németh Adrienn, Sárga  Eszter, Szépi Eszter, Szerbin Cintia, Szoboszlai Gerda, Tóth Anita, Tóth  Szabina, Vámos Orsolya, Varga Daniella.

A  csoport edzői: Kopcsó Józsefné, Haisz Vanda, a segédedző: Csoma Andrea,  Rozgonyi Melitta, Baráth Terézia.

2007 – SIKERES EDZŐTÁBOR,  FELLÉPÉSEK A RÉGIÓBAN

2007-ben Mezőkövesden a Zsóry  Zsibongóban 10 napos edzőtábort szerveztünk a sportolók részére, amelynek célja  a korosztályok átalakítása, új koreográfiák elsajátítása, valamint a  csapatépítés és a tudásfejlesztés volt. A csapatból 58 gyermek vett részt a  táborban. A táborban naponta két edzést tartottunk, melyen a lányok új  koreográfiákat sajátíthattak el, ehhez nyújtott kiváló lehetőséget a tánctábor  két fedett táncterme. Fárasztó volt, de megérte, hiszen mindig az új tánc a  legizgalmasabb. “Annyit tanultunk, mint egész tanévben együttvéve”  mondták. Emellett kikapcsolódásra is volt lehetőség, hiszen fürödhettek a Zsóry  Fürdőben, a mezőkövesdi Mézeskalácsházban saját kezűleg készíthettek  mézeskalácsot. A gyögy- valamint színes tészta-fűzésben is kipróbálhatták  magukat, valamint rajzversenybe is benevezhettek. Nagyon tetszett a gyerekeknek  az Egri kirándulás, ahol a vár minden részét bejárták. A tábort az utolsó napi  vetélkedő zárta, ahol különböző színekben öltözött csapatok versengtek  egymással.

2007-ben is igyekeztünk eleget  tenni a felkéréseknek, minél több fellépést elvállaltunk, elősegítve az egészséges  életmód népszerűsítését. Felléptünk Miskolcon (Fittségi Sportnap, Mozdul az  Avas, Jubileumi Diákolimpia), Sárospatakon (Magyar-Lengyel Találkozó),  Kazincbarcikán (Barcika Korzó) és Mezőcsáton, ahol egy daganatos kisgyermekért  vállaltunk jótékonysági szereplést. Természetesen minden Tiszaújvárosi  felkérésnek eleget teszünk, ezek közül kiemelkedő a Tiszaújvárosi TVK-MALI Triatlon  Világkupa Táncestje. Természetesen részt vettük a Kiskunhalasi Tulit Péter  Nemzetközi Emlékverseny Gálaműsorán is.

2007 – III. MINDENKI TORNÁJA  ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, 2007. OKTÓBER 13., TISZAÚJVÁROS

2007. október 13-án a III. Mindenki  Tornája Országos Bajnokságon kiemelkedő eredményt ért el csapatunk, a junior,  Serdülő, ifjúsági, felnőtt és családi kategóriában is elhoztuk a nyertesnek  járó serleget. A verseny célja valójában a sportág népszerűsítése volt, a  csapatok és a közönség megismerkedhetett az ország mindenki tornája  csapataival. A résztvevő csapatok nagy létszámmal érkeztek a versenyre, és a  bemutatók egyre magasabb színvonalában látható volt az egy év alatt végbement  fejlődés. A 200 gimnasztrádás közt 6-66 éves korig minden korosztály  képviseltette magát.

A tiszaújvárosi gimnasztráda  versenycsapat tagjai: Felnőttek: Csikós Ivett, Fügedi Judit, Gáll Csilla, Madár Éva,  Polonkai Vivien, Rozgonyi Melitta, Szemán Judit Ifik: Balogh Lili, Bihari Diána, Ivánka Tóth Réka, Lénárt  Eszter, Lovas Fruzsina, Markovics Vanda, Molnár Tímea, Németh Adrienn, Csikós  Ivett, Fügedi Judit, Gáll Csilla, Madár Éva, Polonkai Vivien, Rozgonyi Melitta,  Szemán Judit Serdülők: Balaton Boglárka, Bodnár Bettina, Brieger  Alexandra, Cseri Dóra, Gáll Krisztina, Gulyás Fanni, Jenei Laura, Juhász Fanni,  Kalmár Zsófia, Kavicsánszki Olívia, Lovas Liza, Molnár Petra, Sárga Eszter,  Szerbin Cintia, Szoboszlai Gerda, Tóth Anita, Vámos Orsolya, Varga Daniella Juniorok: Adorjáni Barbara, Bagdi Panna, Balogh Flóra, Berki  Dorottya, Csató Zita Viktória, Dudás Kitti, Fedor Eszter, Filep Vanda, Galgóczy  Hanna, Kapusi Luca, Kovács Bianka, Kun Zsuzsa, Legoza Lucia, Lüko Nikolett,  Nagy Stella, Olajos Krisztina, Pozsgai Emese, Szabó Lilla Judit, Szoboszlai  Amarillis, Torma Rebeka, Tóth Melinda, Tóth Nikolett, Tóth Panni, Virág Bora A csapat edzői: Kopcsó Józsefné, Haisz Vanda, és a segédedzők: Csoma  Andrea, és Rozgonyi Melitta.

2008 – A NEMZETKÖZI  ÉLVONALBAN, HAZAI SIKEREK

Július 12-18. között  Franciaországban, Albiban rendezték meg a 6. EuroGym 2008 nemzetközi  gimnasztráda fesztivált. Itt a nemzetközi porondon ismét bizonyítottuk, hogy  nem csak a hazai mezőnyben, de az európaiak között is az élmezőnyben vagyunk!  Az Euro-találkozón a 45 fős tiszaújvárosi csapat a 17 fős hajdúnánási csapattal  közösen képviselte a Magyar Torna Szövetség mindenki tornája szakágát. A  Nemzetközi Tornaszövetség (FIG) által megrendezett fesztiválon 22 európai  ország több mint 4300 sportolója, tornásza, táncosa vett részt. A fesztivál az  olimpiákhoz hasonlóan felvonulással és színvonalas nyitóünnepséggel kezdődött,  majd a további 6 nap alatt folyamatosan bemutatókat tartottak a csapatok. A magyar  lányok két igen látványos, közös akrobatikus show-tánc bemutatóval szerepeltek.  A fesztivál szervezői megnézték a csapatok fellépéseit és nagy örömünkre, a  magyar csapatot beválogatták a gálaműsor résztvevői közé, így a lányok az  EuroGym Gálán a fesztivál összes résztvevője előtt is megmutathatták, mit  tudnak! A közönség végig vastapssal kísérte a fellépésüket, majd azt követően  sok nemzetközileg elismert szakember fejezte ki tetszését és gratulált az edzőknek,  a csapatnak.

2008-ban olyan magas színvonalú  hazai torna eseményeken vehettünk részt, mely a mindenki tornája életének  meghatározó eseményei közé kerültek. Szerepelhettünk az 1. Magyar Tornász  Világkupa, Szombathelyen; a Matolay Elek Nemzetközi Női Tornaversenyen,  Budapesten; valamint a Tulit Péter Nemzetközi Férfi Tornaversenyen,  Kiskunfélegyházán. Ezáltal a sportág megítélése mindenképpen javult, remélhetőleg  a jövőben ezt érezhetjük is a sportág fejlődésében. Torna szaktekintélyek személyesen  gratuláltak a csapat fellépéseit követően. Nagy megtiszteltetés ért minket,  B.-A.-Z. Megye Diáksportjáért Emlékplakettel jutalmazták a csapatot.

2008 – IV. MINDENKI TORNÁJA  ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, 2008. DECEMBER 14., KISKUNFÉLEGYHÁZA

Az Országos Bajnokságnak  Kiskunfélegyháza adott otthont 2008. december 14 -én. A versenyen az ország  gimnasztráda csapatai mérték össze tudásukat, Serdülő (16 év alatti), ifjúsági  (16 év feletti) valamint vegyes korosztályokban. A verseny egyben a 34. Tulit  Péter Nemzetközi Tornász Emlékverseny Gálaműsora is volt. Nagy lelkesedéssel  készültünk, teljesen új koreográfiákat tanultunk, és nagy izgalommal vártuk az  eredményhirdetést. A csapatunk 50 fővel (7-23 évesek is) képviseltette magát a  bajnokságon, minden korosztályban indultunk. A hat versenyszámból öt arany és  egy ezüst minősítést szereztünk. Bár a gimnasztráda nem versenysport, hanem  tömegsport, a csapattagok nem válogatott sportolók, mégis fontos, hogy évente  egy alkalommal felmérjék, mennyit fejlődtek egy év alatt, találkozhassanak a  többi magyar csapattal, tapasztalatokat szerezzenek, barátságokat alakítsanak ki.

A tiszaújvárosi versenycsapat  tagjai: Adorjáni Barbara, Bagdi Panna,  Balogh Flóra, Balogh Lili, Bárócz Réka, Bartus Vanessza Eszter, Berki Dorottya,  Bihari Diána, Bodnár Bettina, Brieger Alexandra, Csató Zita Viktória, Csikós  Ivett, Dudás Kitti, Fedor Eszter, Filep Vanda, Fügedi Judit, Galgóczy Hanna,  Gáll Csilla, Gáll Krisztina, Gulyás Fanni, Jenei Laura, Kalmár Zsófi,  Kavicsánszki Olívia, Kovács Bianka, Legoza Lucia, Lénárt Eszter, Lovas  Fruzsina, Lovas Liza, Lüko Nikolett, Madár Éva, Molnár Petra, Molnár Tímea,  Nagy Stella, Németh Adrienn, Orliczki Petra, Polonkai Vivien, Rozgonyi Melitta,  Sárga Eszter, Szemán Judit, Szerbin Cintia, Szoboszlai Amarillis, Torma Rebeka,  Tóth Anita, Tóth Melinda, Tóth Panni, Vámos Orsolya, Varga Daniella, Vincze  Mercédesz, Virág Bora. Vezetoedzők: Kopcsó Józsefné, Haisz Vanda. Segédedzők: Csikós  Ivett, Madár Éva, Rozgonyi Melitta.

2009 – GIMNASZTRÁDA GÁLA ÉS KIÁLLÍTÁS

“Az egészség, nem minden, de egészség nélkül,  minden semmi.”

Teltházas, két felvonásos, közel két órás, nagyon sikeres  gálaestet rendeztünk 2009. január 31-én a Derkovits Gyula Művelődési Központ és  Városi Könyvtár színháztermében. A Gálaműsorban fellépett a csapat összes  sportolója (összesen kilencvenen), és vendégként a Hajdúnánási Gimnasztráda  Csapat és a Miskolci Musical és Dal Színház táncosai. 19 bemutatót  sorakoztattunk fel, köztük rég látott, de jól ismert és teljesen új  koreográfiákat is. Az érdeklődők megtekinthették az Egészséges életmód jegyében  című kiállítást is, mely bemutatta a csapat elmúlt 12 éves történetét. A  Gálaműsor célja az egészséges életmód népszerűsítése volt, valamint, hogy  adományokat gyűjtsünk a csapat támogatására és megköszönjük támogatóinknak a  több éves segítségét. A Gála fővédnöke Koscsó Lajos, Tiszaújváros polgármestere  volt. Paczolay Gyula, szakágvezető aranydiplomás edzői kitüntetést adott át a  csapat vezetőinek, Kopcsó Józsefnének, Haisz Vandának és Rozgonyi Melittának.

 

Nemsokára folytatjuk …

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..