Eredmények

EREDMÉNYEINK

Tiszaújvárosban 1996 óta működik a csapatunk, célunk az egészséges életmódra nevelés és a sportág terjesztése hazánkban. Célunk, hogy minél szélesebb körben, minél magasabb színvonalon működjön a gimnasztráda. Kiemelt célunk az utánpótlás nevelés. A mindenki tornája, mint sportág a Magyar Torna Szövetség keretein belül működik; 2005-től önálló sportágként. Jelenleg csapatunk vezetőedzője, Haisz Vanda a MATSZ szakágvezető. Csapatunk a legeredményesebb és legnépesebb szakági egyesült hazánkban. Büszkék vagyunk arra, hogy sportolónkból vált sikeres edző vagy tánctanár, akik saját csapatot alakítottak.

Csapatunk a Tiszaújvárosi Diáksport Egyesületének keretein belül működik. Közel 90 sportolónk öt korosztályban edz heti háromszor óvodásoktól felnőttekig, heti három alkalommal.

Évek óta sikeresen és eredményesen képviseljük Magyarországot nemzetközi porondon is, rendszeresen részt veszünk az Eurogym Fesztiválokon és a World Gymnaestradakon, illetve a World Gym for Life gimnasztráda VB-n. 2012 óta több táncversenyen is kipróbáljuk magunkat, elsősorban fitness, akro dance és látványtánc kategóriákban, nagyon szép eredményekkel (európa bajnoki arany, abszolút győztes díj, kiemelt arany minősítések, első helyezések, különdíjak). Rendszeresen járunk Szlovákiába nemzetközi gimnasztráda fesztiválokra is.

A vezetőedzők: Haisz Vanda és Madár Éva, a segédedzők:  Oláh-Gyúró Anna, Bárócz Katalin, tiszteletbeli edző: Kopcsó Józsefné, kisedzők: Lükő Nikolett, Rácz Cintia, Kalmár Zsófi.

 Eredményeinkről részletesen itt olvashatnak

A GIMNASZTRÁDÁRÓL

Ez a sportág tömegsport, mely minden korosztály számára megfelelő sportolási lehetőséget biztosít. Mi a magas színvonalú show-tánc bemutatókban találtuk meg azt a formát, mely megfelelően hirdetheti a gimnasztráda célját: az egészséges életmód követését. A bemutatóinkon aerobik, jazz és modern tánc, valamint show tánc elemekből álló, akrobatikus elemeket (gúlák, sorok) is tartalmazó látványos táncprodukciókkal kápráztatjuk el a közönséget.

 

WORLD GYMNAESTRADA

Csoportunk rendkívüli erőfeszítéseket tesz meg annak érdekében, hogy hazánk jó hírnevét öregbítsük. Méltón képviseltük Magyarországot a sportág négyévente megrendezett világtalálkozóin: 1999-ben a Göteborgban rendezett XI. sportági olimpián; 2003-ban Lisszabonban a XII. World Gymnaestradan. A 2007. évi világtalálkozóra anyagi okok miatt nem tudunk kiutazni. A XIV. World Gymnaestrada 2011-ben került megrendezésre LAUSANNE-ben Svájcban, melyen csapatunk képviselhette Magyarországot. 2015. év nyarán csapatunk részt vehetett a XV. World Gymnaestradan Helsinkiben, ahol a 2200 fős World Team tagjaként is bemutatózhatott! 2019-ben Dornbirnben vettünk részt a XVI. World Gymnaestradan. Nagyon büszkék vagyunk erre, és köszönjük a támogatóinknak, hogy lehetővé tették, hogy részt vehessünk a sportág olimpiáján. A világtalálkozó üzenete: Sport mindenkinek!

GYM for Life Challenge

2009. év nyarán egy új, világméretű rendezvényt szervezett a FIG Gym for Life Challenge néven. A négyévente megrendezésre kerülő nemzetközi esemény nem fesztivál, hanem verseny, melyen a világ gimnasztráda csapatai mérhetik össze tudásukat több kategóriában. A szakmai zsűri döntése alapján arany, ezüst és bronz minősítést lehet szerezni. Az arany minősítést szerzett csapatok részt vesznek a ‘Gym for Life’ Gala Show-n, melyen kihirdetik az év Bajnokcsapatát. 2009-ben Dornbirnben, Ausztriában rendezték meg 1st Gym for Life Challenge világbajnokságot. A nagyszabású eseményen 37 ország 82 csapata állt rajthoz. A csapatunk a tökéletesen előadott akrobatikus show tánc bemutatóival kivívta a 13 zsűritag és a közönség elismerését és tetszését, és büszkén vette át a három ezüst és két bronz érmet. Gyönyörű külső megjelenés, tökéletes technika, színvonalas koreográfia, jól megválasztott zenék, egységes csapatszellem, és magas színvonal, ezekkel a szavakkal jellemezték a bírók a magyar csapat teljesítményét. 2017-ben csapatunk Norvégiában a 3rd World Gym for Life Challenge VB-n bronz minősítést szerzett.

EUROGYM FESZTIVÁLOK

Az EUROGYM nemzetközi mindenki tornája fesztiválokat évente szervezi meg a FIG. Ezek a rendezvények kiemelkedő jelentőségűek, ezeken szinte mindenegyes európai ország részt vesz, még azok is, akik nem az unió tagjai. Számunkra a részvétel legfontosabb motívuma a tanulás, ismerkedés azzal, hogy a testi- lelki egészséget szolgáló tömegsport más országokban hogyan működik, milyen hatalmas kínálati tabella áll rendelkezésre ahhoz, hogy a torna az alapvető célkitűzésének valóban megfelelhessen. Már négy ízben is részesei lehettünk ennek a fesztiválnak, 1997-ben Stuttgartban, 2001-ben Dornbirnben, 2005-ben Ghentben és 2008-ban Albiban, ahol a szakmai elismeréseket követően úgy érezzük, hogy a nemzetközi élvonalba kerültünk. 2016-ban Csehországban ismét részt vettünk a 10th EUROGYM fesztiválon České Budějovice városában.

 

AZ EGÉSZSÉGES ÉLETMÓDRA NEVELÉS

Célunk a gimnasztráda mozgalom kiterjesztése a régióban. A B.-A.-Z. Megyei Tornaszövetség mindenki tornája szakágának tagjaként célja térségben működő csoportok összefogása, valamint a sportág megismertetése és elterjesztése. A MATSZ szakágának tagjaként már közvetlenül is tudunk harcolni a sportág és a csapat jövőjéért. Fő célunk: hogy minél szélesebb körben, minél magasabb színvonalon működjön a gimnasztráda. Üzenetünk: a sportág előnye, hogy ez egy tömegsport, melyet bármilyen korosztály elsajátíthat, lényege, hogy minél többen együtt egymásért sportoljanak. Ezt az üzenetet adjuk tovább minden egyes fellépésünkön.

GÁLAMŰSOR

Minden évben Gimnasztráda Gálaműsort és Kiállítást szervezünk. A Gálaműsor célja az egészséges életmód népszerűsítése, valamint adománygyűjtés a gimnasztráda csapat támogatására. Célunk, hogy megmutathassuk, hogy az elmúlt évek alatt mennyit fejlődtünk, és hogy bemutathassuk a legnagyobb sikert aratott és a legújabb produkcióinkat. Célunk, hogy köszönetet mondjunk támogatóiknak, akik nélkül ilyen magas színvonalon nem tudnánk működni. Meglepetésszámokkal is készülünk minden évben. A változatos és látványos kétórás műsorban felelevenítünk néhány régi, nagy sikert aratott produkciót és bemutatjuk az új repertoárunkat is. Minden sportolónk fellép a műsorban. A kiállítás kupákkal, relikviákkal, emléktárgyakkal és fényképekkel mutatja be a csapat történetét.

A sportág népszerűsítése érdekében

  • Rendszeresen részt veszünk hazai és nemzetközi sportrendezvényeken;
  • Heti három alkalommal tartunk edzést folyamatosan, 6 korcsoportban; célunk az utánpótlásnevelés, a felmenő rendszerű saját nevelésű sportolók képzése.
  • Évente egy edzőtábort szervezünk, ahol új repertoárt készítünk, és terjesztjük a mozgalmat.
  • Évente új látvány-centrikus bemutatót készítünk, felhasználva a lányok akrobatikai tudását.
  • Folyamatosan bővül a csoport létszáma, fontos számunkra az utánpótlás-nevelés.

 

Show Tánc Fesztivál – Tánccal a DROG ellen!

1999 óta saját ötletünk alapján minden évben megrendezzük a már igen közkedveltté vált tiszaújvárosi Show Tánc Fesztivált, mely a városi és régióbeli tánccsoportok részére ad bemutatkozó lehetőséget. A rendezvény, melyen több mint ezer résztvevő vesz részt, az egészséges életmódra nevelést és a Tánc Világnapjának megünneplését hivatott szolgálni. A résztvevők száma egyre nő, és meghaladja az ezer főt. Szlogenünk: Tánccal a Drog ellen.

Hazai és nemzetközi bemutatkozásaink szerepléseink, fellépéseink, versenyek

Külföldi nemzetközi fesztiválok

XVI. World Gymnaestrada – a Sportág Olimpiája – Dornbirn, Austria 2019. július
3rd Gym for Life Challenge, Oslo, Norvégia 2017. július
XV. World Gymnaestrada – a Sportág Olimpiája – Helsinki, Finnország 2015. július
10th EUROGYM –   České Budějovice, Csehország 2016. július
XIV. World Gymnaestrada – a Sportág Olimpiája – Lausanne, Svájc 2011. július
1st Gym for Life Challenge, Dornbirn, Ausztria 2009. július
6. EUROGYM Fesztivál, Albi, Franciaország 2008. július
5. EUROGYM Fesztivál, Ghent, Belgium 2006. július
XII. World Gymnaestrada – a Sportág Olimpiája – Lisszabon 2003. július
3. EUROGYM Fesztivál, Dornbirne, Ausztria 2001. július
XI. World Gymnaestrada, Göteborg 1999. július
1. EUROGYM Fesztivál, Stuttgart, Németország 1997. július

Hazai nemzetközi fesztiválok

Nemzetközi Táncos Fesztivál, Nagykovácsi és Budapest 2010-2012
TVK Triatlon Világkupa – Tiszaújváros 1998-2012
Tulit Péter Nemzetközi Tornaverseny – Kiskunhalas, Kiskunfélegyháza 1998-2008
1. Magyar Tornász Világkupa, Szombathely 2008
Matolay Elek Nemzetközi Női Tornász Emlékverseny, Budapest 2008
MOL-csoport Sportnap, Párkány, Szlovákia 2006
XV. Junior Kézilabda Világkupa (nyitóünnepség, selejtezők) Miskolc, Tiszaújváros 2005
Kézilabda mérkőzések: Európai Ifj. Elődöntő, Világkupa elődöntő, stb. 1999–2007
Sport Sziget 2002 – Budapest az ISM szervezésében 2002
Asztalitenisz Világbajnokság – Tiszaújváros 2000-2002
Hőlégballon Világkupa – Tiszaújváros 2000
Halasgym –Nemzetközi Mozgás– Egészség– Torna Fesztivál, Kiskunhalas-Kunfehértó 1998–2000

Országos Bemutatók

TornászGála – 125 éves a Magyar Torna Szövetség, Budapest 2010
Fittségi Sportnap, Miskolc 2007-től évente
Miskolc: Operafesztivál, Kocsonyafesztivál, Fittségi Sportnap, Mozdul az Avas, Jubileumi Diákolimpia, BUDO Gála, EXPO 2006-tól évente
Játszótér, Sport TV felvétel 2007
Akrobatika Országos Bajnokság, Budapest 2005
Balaton környéke (edzőtáborok) Csopak, Balatonfűzfő, Tobruk, Balatonalmádi 2004, 2005
Tornafesztivál 2004, Borsodi Tornaszövetség nemzetközi fesztiválja, Miskolc 2004
Siketek Világnapja – Budapest, Millenáris Park 2004
Országos Halászléfőző Verseny, Kulináris nap, Tiszaújváros 2000-2003 és 2012
Országos Strandfoci Bajnokság 2002
Országos Testépítő és Fitness Bajnokság – Tiszaújváros 1998-2001
Országos Tornászgála – Budapest, TV közvetítés 1998-2001
Országos Diákolimpia döntő – Budapest 2000
BNV Nemzetközi Sport és Szabadidő Kiállítás 1998
Vidéki Városi Fesztiválok, bemutatkozások – Balatonfűzfő, Balatonalmádi, Bogács, Budapest, Bükkábrány, Csopak, Debrecen, Edelény, Hajdúnánás, Hejőbába, Kazincbarcika, Kecskemét, Kiskunhalas, Kiskunfélegyháza, Kunfehértó, Mezőcsát, Mezőkövesd, Miskolc, Polgár, Sajóörös, Sajószentpéter, Sajószöged, Sárospatak, Szolnok, Tiszatarján, Veresegyháza, stb. 2000-től
Tiszaújvárosi kulturális és sport rendezvények: Buliszombat, Mikulástól Karácsonyig, Határon Túliak Konferenciája, Tavaszi Fesztivál, TVK Juniális, TVK Őszi Sportnap, AES Napok, MOL Napok, Sportcsarnoki rendezvények, Sinergy Családi Nap, PKDSZ rendezvények, Május 1, Kézilabda és futball-mérkőzések, Hunyadi-napok, Eötvös-Napok, Gyermeknap, Augusztus 20., Óvodai Jótékonysági Est, HOKÉV-napok, Tiszaújvárosi Sörfesztivál, kulturális rendezvények, Sport Park teremlabdarúgó kupa, Jótékonységi Gálák, ÁNTSZ Egészségnapok, Phönix Kosárlabda mérkőzések stb. 1998-tól
Saját szervezésű Alapítványi Gálaműsorok, Jubileumi Gálák, Tiszaújváros S 2003-tól

Táncversenyek

Show Tánc Fesztivál és Gála (Tiszaújváros) Tánc Világnapja 1999-tól évente
Amatőr Előadóművészek Fesztiválja, Miskolc (Nívódíj) 2006
Amatőr gála (Tiszaújváros, Miskolc, Edelény) (Díszelőadás) 1999, 2000, 2003, 2006, 2009, 2010
I. Regionális Összművészeti Fesztivál díszelőadása (Miskolci Nemzeti Színház) 2003, 2010
Magyar Látvány Tánc Szövetség – regionális verseny (arany minősítés) 2009
Népek Tánca, Népek Zenéje Országos Fesztivál (Szeged) – KIEMELT ARANY MINŐSÍTÉS 2012
Connector Nemzetközi Táncfesztivál, Veszprém – I. és III. helyezés, különdíj 2013

Gimnasztráda Magyar Bajnokságok

2005 I. Országos Általános Torna Ifjúsági és Serdülő Bajnokság 1. helyezés és különdíj
2006 II. Országos Általános Torna Ifjúsági és Serdülő Bajnokság 1. helyezés
2007 III. Mindenki Tornája Országos Bajnokság (junior, serdülő, ifjúsági, felnőtt, családi) 1. helyezés 5 kategóriában
2008 IV. Mindenki Tornája Országos Bajnokság 5 arany, 1 ezüst minősítés

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..